We houden je graag op de hoogte!

Laat je e-mailadres achter, dan laten we je weten als het artikel weer beschikbaar is.

De beschikbaarheid aanvraag wordt automatisch verwijderd na het versturen van de e-mail of na 30 dagen.

Hartelijk dank!

Je krijgt bericht van ons zodra het artikel beschikbaar is.

Je vindt de notificaties over de beschikbaarheid ook terug in je account.

Château Giscours Margaux 3eme Grand Cru Classé AOP 2006

Herkomst: Bordeaux, Frankrijk
Druivensoort: cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc, petit verdot
Lekker bij: beef wellington of fazant met truffel

75 cl
Meer informatie

Beschikbaar: Online
Levering: 2 werkdagen
69.99  per 0.75-l 1 l = 93.32 incl. Btw  excl. Verzendkosten

Levering en verzending

Nix18

Wat is de minimumleeftijd om alcohol te kunnen bestellen?

Wij verkopen geen alcohol aan jongeren onder de 18 jaar. Wij houden ons niet alleen strikt aan alle wet- en regelgeving omtrent de verkoop van alcohol maar vinden het ook belangrijk dat jongeren tot 18 jaar geen alcohol drinken. Dit is in het belang van de gezondheid en de gezonde ontwikkeling van jongeren.

We vragen je in de webshop om je leeftijd in te voeren, voordat je een bestelling kunt plaatsen voor alcohol. Bij aflevering geldt dat je een legitimatiebewijs moet kunnen overleggen, om aan te tonen dat je 18 jaar of ouder bent. De bezorger zal de ontvanger vragen om een geldig legitimatiebewijs, indien de bezorger vermoedt dat de ontvanger jonger is dan 25 jaar. Indien de ontvanger niet aantoonbaar 18 jaar of ouder is, dan zal de bezorger het pakket mee terug nemen en het pakket op een later moment nogmaals aanbieden.

Op www.nix18.nl kan je meer lezen over de regelgeving rondom alcoholverkoop en -gebruik.

Artikelnummer:100161216

Het classificatiesysteem dat sinds 1855 in de Médoc geldt is complex, mede vanwege zijn gelaagdheid. Wijnen die in deze classificatie zijn opgenomen, worden tot de besten ter wereld gerekend. De classificatie bevat 5 klassen, waarvan de 1e klasse (de zgn. 1er cru) de hoogste klasse vertegenwoordigd. Zo bestaan er bijvoorbeeld slechts vijf 1er cru's. Van de Châteaux die als 3eme cru geklasseerd zijn, bestaan er slechts 14, waaronder deze Château Giscours.

Château Giscours wordt al rond 1330 vermeld in de geschiedenisboeken, toen het nog een fortificatie was. Wijnbouw wordt er echter sinds de 16e eeuw bedreven. Sinds de jaren '90 is het bedrijf in Nederlandse handen gekomen, toen ondernemer Jelgersma het domein verwierf. De algemeen directeur is Alexander van Beek, die ook het als 5eme cru geklasseerde Château du Tertre leidt.

De Médoc, gelegen op de linkeroever van de Gironde, strekt zich uit over een lengte van 80 kilometer en is onderverdeeld in het zuidelijk gelegen Haut-Médoc en het noordelijke (Bas-) Médoc. De streek ligt aan de kust tussen lagunes, naaldbossen en duinen en herbergt vier van de bekendste Bordeaux-appellaties ter wereld: Saint-Estephe, Pauillac, Saint-Julien en Margaux. Vele millennia lang is er door de Dordogne en Gironde mineraalhoudend slib en grind afgezet in dit gebied, wat maakt dat laatrijpende druivensoorten zoals de cabernet sauvignon hier goed gedijen. Cabernet sauvignon is hier dan ook de meest aangeplante druivensoort.

Margaux staat bekend om haar mooi afgeronde, subtiel geparfumeerde rode wijnen. Dit is niet alleen het resultaat van het unieke terroir, maar ook van de productiemethoden van de individuele wijnhuizen. Doordat wijngaarden van één château niet aaneengesloten liggen - zoals in Saint-Estephe, Pauillac en Saint-Julien-, maar verdeeld liggen over de appellatie tussen die van andere châteaux, bepaalt de productiemethode het onderscheidend vermogen van een wijn meer dan het terroir alleen.

Een van de redenen waarom de Bordeaux een van de bekendste en gerenommeerdste wijngebieden ter wereld is staat nu voor je. Deze cuvée uit cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc en petit verdot laat zien waartoe een topwijn in staat is. Krachtig granaatrood kleurt hij in het glas. Het evenwichtige bouquet wordt bepaald door pruimen en bosbessen met tonen van jeneverbes, zwarte peper, tabak en zwarte thee. Elke snuif uit het glas laat een ander facet van deze veelzijdige wijn zien; fruitigheid, kruidigheid, geroosterde accenten of tonen van leer, kreupelhout en koffie. In de eerste slok komen alle aroma's samen tot een gelaagde, elegante smaakbeleving met fijne tannines en goede structuur. Een mond vol, zonder pretentieus te zijn.

"Momenteel heeft deze wijn een prachtige rijpheid, met klassieke tabak- en Darjeelingthee aroma's en een wonderlijk parfum. Hij is in de afgelopen jaren zachter geworden, waardoor hij inmiddels goed op dronk is en een goede smaakintensiteit biedt. De wijn heeft voldoende structuur om nog een jaar of 5 te kunnen opleggen.", aldus Richard Bampfield.

De Britse Richard Bampfield is als 'Master of Wine' een autoriteit in het proeven en beoordelen van wijn. Bampfield beoordeelt wijn aan de hand van een 100-punten-systeem, waarbij onder andere de kleur, geur en smaak van de wijn worden gewaardeerd:
80-84 punten - een solide, goede wijn
85-89 punten - een zeer goede wijn met bijzondere eigenschappen
90-94 punten - een buitengewoon goede wijn met een superieur karakter
95-100 punten - een opmerkelijk grootse wijn van topklasse

  • Wijntype: Margaux Grand Cru Classé AOP - beschermde oorsprongsbenaming
  • Herkomst: Frankrijk
  • Regio: Bordeaux
  • Jaargang: 2006
  • Smaaktype: stevig
  • Inhoud: 0,75 l
  • Druivensoort: cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc, petit verdot
  • Lekker bij: rood vlees, wild, pasta
  • Prijswinnend: 90 punten Bampfield, Gouden medaille - Berliner Wein Trophy 2017 (Lot-Nr. L1781AT)
  • Distributeur: Château Giscours, 10 route de Giscours, F-33460 Labarde, France
  • Allergenen: Bevat sulfieten
  • Wijnsoort: Rode wijn
  • Alcoholpercentage: 13 % vol.
  • Serveertemperatuur: 16-18 °C