Privacy & Cookie verklaring

Privacy & Cookie Verklaring Lidl Nederland GmbH

Hartelijk dank voor je bezoek aan onze website. Naast je een zo uitgebreid mogelijk aanbod op onze website te willen bieden, hechten wij veel waarde aan het waarborgen van jouw recht op privacy. Je persoonsgegevens worden door Lidl Nederland GmbH (hierna: Lidl) in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) en nationale wet- en regelgeving op het gebied van bescherming van persoonsgegevens, waaronder de Uitvoeringswet AVG (UAVG) en de Telecommunicatiewet (Tw) verwerkt.

1. Welke persoonsgegevens, voor welk doel en met welke bewaartermijn worden er van mij verwerkt?

1.1 Algemeen

Nieuwsbrief 


Bij inschrijving voor onze nieuwsbrief ontvangen wij van jou je naam, e-mailadres en geboortedatum. Je e-mailadres is noodzakelijk voor het versturen van de nieuwsbrief. Je geboortedatum en naam vragen wij zodat we je kunnen feliciteren op je verjaardag middels een ‘verjaardags’-mail. Wanneer je toestemming hebt gegeven voor ontvangst van onze nieuwsbrief, gebruiken wij je e-mailadres om je meerdere keren per week onze nieuwsbrief, met hierin informatie over  onze organisatie, producten, acties, kansspelen en nieuws met betrekking tot ons filiaal-, online- en reisaanbod, toe te sturen. Daarnaast kunnen we u klanttevredenheidsonderzoeken toesturen.

Om je een zo relevant mogelijke nieuwsbrief te sturen koppelen wij jouw online surf-, lees- en koopgedrag, op onze eigen websites en andere online uitingen, aan de nieuwsbrief en stemmen we de inhoud hier op af. Daarnaast kunnen wij voor onze statistieken zien of de mail geopend wordt en op welke advertenties uit de nieuwsbrief wordt geklikt. Na 180 dagen worden deze statistieken verwijderd.

Als je je hebt ingeschreven voor het ontvangen van de nieuwsbrief, is afmelding hiervoor op ieder moment mogelijk. Afmelden is mogelijk middels de afmeldlink onderaan elke nieuwsbrief of via de volgende link: http://www.lidl.nl/nl/Nieuwsbrief.htm.

 
Onze nieuwsbrieven versturen wij met behulp van een platform van een externe partij. Hierin worden tevens jouw gegevens (e-mailadres, naam en geboortedatum ) opgeslagen. Wij hebben contractuele afspraken met deze partij gemaakt over de omgang met jouw persoonsgegevens.

Kansspelen


Je kunt op onze website, via onze nieuwsbrief of via de Lidl-app deelnemen aan verschillende kansspelen. Bij het meedoen aan een kansspel vragen wij van jou je naam, adres, e-mailadres en geboortedatum. Deze gegevens hebben wij nodig om je informatie over de uitslag van prijsvragen te sturen.. Het is alleen toegestaan om mee te doen aan onze kansspelen wanneer je boven de 18 jaar bent. Daarom hebben wij ter controle je geboortedatum nodig.
 
Zonder bovenstaande gegevens kunnen wij het kansspel niet laten plaatsvinden. Wij hebben dan ook een belang bij de verwerking van bovenstaande persoonsgegevens in het kader van kansspelen. 
Jouw gegevens geven wij alleen door aan derden als dit noodzakelijk is voor de afwikkeling van het kansspel (bijvoorbeeld voor het trekken van een winnaar of voor verzending van de prijs via een post of pakketdienst). 
 
Na afloop van het kansspel en de bekendmaking van de winnaars worden de persoonsgegevens van de deelnemers gewist. Bij prijzen in natura worden de gegevens van de winnaars gedurende de looptijd van de wettelijke garantie bewaard om in het geval van gebreken voor herstel of vervanging te kunnen zorgen

Bescherming van onze systemen


Voor het tot stand komen van een probleemloze verbinding, een comfortabel gebruik van onze website / applicatie, voor analyse van de veiligheid en stabiliteit van het systeem en ter bescherming van onze systemen en ter controle en voorkoming van misbruik of bedrog slaan wij van ieder bezoek van jou aan deze website toegangsgegevens in de vorm van logbestanden op. Deze logbestanden bestaan uit:

  • De website van waaruit je onze website oproept;

  • Het IP-adres;

  • Het tijdstip en de datum van toegang;

  • De aanvraag van de cliënt server;

  • De http-antwoordcode;

  • De overgedragen hoeveelheid data;

  • De informatie over de browser en het besturingssysteem welke je gebruikt.

Indien u in uw browser, in uw besturingssysteem of in andere instellingen van uw eindapparaat hebt ingestemd met de zogeheten geolocalisatie, zullen wij deze functie gebruiken om u individuele diensten met betrekking tot uw huidige locatie aan te kunnen bieden (bijvoorbeeld de locatie van het dichtstbijzijnde filiaal). Uw op deze wijze verwerkte locatiegegevens zullen wij uitsluitend voor deze functie verwerken.

Wij verwerken deze gegevens gedurende 12 maanden omdat Lidl een belang heeft bij het tot stand brengen van een goede en veilige verbinding en website en om misbruik en bedrog te voorkomen. Na het gebruik van onze website worden uw geolocatiegegevens gewist.

1.2 Lidl webshop

Bestelling plaatsen als gast


In onze webshop kun je zonder account een bestelling plaatsen. We hebben alleen wel je e-mailadres nodig, zodat we je op de hoogte kunnen houden van je bestelling en van eventuele retouren. De retourbon die je nodig hebt voor het retourneren van producten wordt –op aanvraag- ook naar jouw e-mailadres gestuurd.
 
Daarnaast hebben we de door jou opgegeven adresgegevens nodig om je bestelling af te kunnen leveren op het juiste adres. Zonder adresgegevens is het voor ons niet mogelijk jouw bestelling af te leveren. 

Mijn Lidl-account 


In onze webshop kun je een account aanmaken bij het plaatsen van je bestelling.  Door eenmalig jouw e-mailadres, een wachtwoord, je naw-gegevens en geboortedatum in te vullen, bespaar je tijd bij een volgende aankoop. Bij je volgende bestelling kun je inloggen en staan deze gegevens voor je klaar in je account. Via dit account kan je op elk moment jouw gegevens inzien en waar nodig aanpassen. Daarnaast is het mogelijk om je account te verwijderen door te gaan naar ‘inloggegevens’ en vervolgens de klikken op ‘account verwijderen’.
Heb je een bestelling geplaatst, dan houden we in je Lidl-account bij wat de status van je bestelling is, zodat je deze kunt volgen via je account. In je account houden we voor jou ook je bestelgeschiedenis bij, zodat je deze kunt raadplegen.
 
Voor het registreren van een nieuw account vul je je e-mailadres en een wachtwoord in. Je e-mailadres en wachtwoord kun je voortaan gebruiken om mee in te loggen. Ben je je wachtwoord vergeten dan vragen wij je nogmaals je e-mailadres in te voeren en sturen wij je meteen een e-mail met een link om een nieuw wachtwoord aan te maken.
 
Jouw gegevens hebben wij nodig voor de uitvoering van de overeenkomst tussen jou en ons.

Leeftijdscontrole


Wij vragen bij een bestelling te allen tijde naar je geboortedatum. Je geboortedatum wordt gebruikt ter controle van je leeftijd. Het is in onze webshop slechts mogelijk om bestellingen te plaatsen vanaf 18 jaar en ouder. Mocht je een bestelling plaatsen die alcoholische producten bevat, dan geldt bovendien  dat het wettelijk niet is toegestaan om aan jongeren onder de 18 jaar alcohol te verkopen. Om aan deze wettelijke verplichting te voldoen controleren wij aan de hand van je geboortedatum je leeftijd. Bij het bezorgen van je bestelling (voor zover dit alcohol betreft) controleert de bezorger van DHL aan de deur jouw leeftijd aan de hand van jouw ID bewijs voordat het pakket wordt overhandigd.

Verwerken & leveren bestelling


Ten behoeve van het verwerken en het leveren van je bestelling is het verwerken van je naam, adres, e-mailadres en betaalwijze noodzakelijk. Optioneel kun je jouw telefoonnummer doorgeven. Wij gebruiken het telefoonnummer alleen als het nodig is om met je in contact te komen over je bestelling.
 
DHL neemt de levering van je bestelling op zich. De levering kan op verschillende manieren geschieden. Je kunt er voor kiezen de bestelling op je eigen adres te laten bezorgen. Zodra de bestelling onderweg is, ontvang je een verzendbevestiging per e-mail, met een Track&Trace-nummer, zodat je jouw levering kunt volgen. Een andere mogelijkheid is het opgeven van een alternatief adres. Dit adres zullen wij gebruiken voor de levering van je bestelling bij een door jou gekozen derde. Daarnaast heb je de mogelijkheid om te kiezen voor een parcelshop/parcelstation- levering. Om je ervan op de hoogte te brengen als de levering is gearriveerd, gebruikt DHL je e–mailadres om je een e-mail te sturen.
 
Voor zover je als betaalwijze creditcard of iDeal hebt gekozen, zullen wij je na het afronden van de bestelling doorsturen naar de betreffende betalingsdienstverlener (bij de betaalwijze creditcard op dit moment: Wirecard). Daar kan je na het invoeren van je toegangsgegevens de dienstverlener opdracht geven om de betaling uit te voeren.
 
Wij hebben er belang bij dat jij je bestelling (tijdig) betaalt, conform de koopovereenkomst. Bij het niet nakomen van je betalingsverplichting en wanneer je in gebreke blijft met je betaling, kunnen wij je persoonsgegevens ter incasso doorsturen naar infoscore Nederland B.V.

Retourneren


Om je bestelde product(en) terug te sturen heb je een retourbon nodig. Deze kan je aanvragen via het contactformulier op onze website, door onze klantenservice te bellen of door dit aan te vragen via je eigen Lidl account. Tevens heb je de mogelijkheid via je Lidl account een retourbon aan  te vragen. De retourbon wordt vervolgens verzonden naar het opgegeven e-mailadres. Standaard worden de bestellingen van de afgelopen 30 dagen weergegeven. Je kunt er ook voor kiezen om de bestellingen van de afgelopen drie maanden, twaalf maanden of alle bestellingen weer te geven. De procedure werkt als volgt: 
  • Zoek de bestelling op waarvoor je een retourbon en DHL-label aan wil vragen;
  • Klik op de knop ‘Artikel retourneren’;
  • Kies het aantal te retourneren stuks;
  • Kies een reden voor de retourzending;
  • Druk op ‘Verder naar het retourenoverzicht’;
  • Druk op ‘Retouropdracht aanmaken’;
  • Binnen enkele minuten ontvang je een e-mail van ons met het label en de retourbon. 

Bewaartermijn gegevens

Voor zover wij uw contactgegevens niet gebruiken voor reclamedoeleinden, slaan wij de gegevens op die wij voor de uitvoering van de overeenkomst hebben verzameld totdat eventuele vrijwarings- en garantierechten zijn verlopen. Na afloop van deze termijn bewaren wij de conform handels- en belastingwetgeving vereiste gegevens van de contractuele relatie gedurende de daarvoor wettelijk verplichte periodes. Gedurende deze periode (meestal tien jaar na totstandkoming van de overeenkomst) zullen de gegevens alleen worden verwerkt bij controle door de belastingdienst en op uw verzoek.
 

Marketing / verbetering van ons aanbod

Op deze website worden door zgn. Retargeting-technologieën van verschillende aanbieders gegevens over het surfgedrag van de websitebezoeker voor marketingdoeleinden, in geanonimiseerde vorm verzameld en in "cookie"-tekstbestanden op je computer opgeslagen. Daarbij wordt je surfgedrag aan de hand van een algoritme geanalyseerd.
 
Met jouw toestemming leggen wij jouw gebruiksgedrag vast op de door ons beheerde websites en de door ons verstuurde nieuwsbrieven. Bij de analyse van jouw gebruiksgedrag koppelen wij jouw online surf-, lees- en koopgedrag, op onze eigen websites en andere online uitingen, aan de nieuwsbrief en stemmen we de inhoud hier op af.
 

Aansluitend kunnen gepersonaliseerde productaanbevelingen en voor jou interessante, gepersonaliseerde advertenties op andere websites worden weergegeven. Deze gegevens kunnen in geen geval worden gebruikt om je persoonlijk te identificeren. Mocht je echter geen gepersonaliseerde reclamebanner van de Lidl Onlineshop meer willen zien, dan kun je bezwaar maken tegen deze manier van verzamelen en opslaan van gegevens. Met een klik op de in iedere reclamebanner weergegeven knop (bijv. "i") kom je terecht op de betreffende website van de aanbieder. Daar wordt het systeem van de Retargeting-technologie opnieuw toegelicht en de mogelijkheid geboden om je daarvoor uit de schrijven ("Opt-out").
Bij uitschrijving wordt een zgn. "Opt-out" cookie op je computer opgeslagen, die de weergave van de reclamebanner van de betreffende aanbieder in de toekomst voorkomt. Let erop dat het alleen mogelijk is om je vanaf je computer uit te schrijven en het uitschrijven evt. bij iedere aanbieder moet geschieden, wanneer je in de toekomst helemaal geen gepersonaliseerde reclamebanners van de Lidl Onlineshop meer te zien wilt krijgen. Het is evenmin toegestaan om de "Opt-out"-cookies van jouw computer te wissen.
 
Wij verwerken bovengenoemde gegevens van jou omdat wij een belang hebben om jou als klant aan ons te binden, of als jij hiervoor toestemming hebt gegeven. Lidl heeft een gerechtvaardigd belang bij de verwerking van jouw gegevens als klant van Lidl voor reclamedoeleinden. 

1.3 Contact met klantenservice 

Als je een vraag of klacht hebt met betrekking tot een product of dienst van Lidl, kan je contact opnemen met onze klantenservice door een e-mail te sturen, het contactformulier op onze website in te vullen of door telefonisch contact op te nemen. Wij vinden het van groot belang om je vraag of klacht op een goede manier af te handelen, jou als klant tevreden te houden en waar nodig onze producten of dienstverlening op basis van jouw vraag of klacht te verbeteren. Wij hebben om die reden een belang bij de verwerking van jouw persoonsgegevens.
 
Afhankelijk van jouw vraag of klacht, kan het zijn dat wij dit doorsturen naar andere afdelingen van Lidl (niet zijnde klantenservice) die uw vraag of klacht inhoudelijk beter in behandeling kan nemen of beantwoorden.
 
Daarnaast kunnen wij jouw gegevens verstrekken aan ons externe callcenter of andere externe partijen die jouw vraag of klacht afhandelen. Daarbij kan je denken aan leveranciers van non-food producten. Mocht dit laatste het geval zijn, dan stellen wij je daarvan op de hoogte.
 
Jouw persoonsgegevens worden slechts verwerkt voor de afhandeling van jouw vraag of klacht en worden automatisch verwijderd na 90 dagen. Bij kritische klachten bewaren we jouw gegevens 2 jaar. Mochten er wettelijke verplichtingen op Lidl rusten om de gegevens langer te bewaren dan resp. 90 dagen of 2 jaar, dan worden de gegevens gedurende de wettelijke bewaartermijn bewaard. Ook kunnen de gegevens langer dan voornoemde bewaartermijnen worden bewaard als deze nodig zijn in het kader van een onderzoek of gerechtelijke procedure.

1.4 Lidl vastgoed

Online aanbieden vastgoed


Op onze vastgoed-website kan er vastgoed aangeboden worden of gereageerd worden op ons vastgoedaanbod. Voor meer informatie over de verwerking van persoonsgegevens met betrekking tot vastgoed, verwijzen wij je graag naar de volgende privacyverklaring.

1.5 Werken bij Lidl

Solliciteren


Wanneer je solliciteert naar een functie bij Lidl vragen wij jou om een aantal gegevens te verstrekken. Welke gegevens dit zijn en waarom wij deze verzamelen hebben wij in een aparte Privacy & Cookie Verklaring opgenomen. Raadpleeg deze Privacy & Cookie Verklaring via www.werkenbijlidl.nl.

Informatie over werken bij lidl

Via de website maakhetwaarbijlidl.nl kan je meer informatie vinden over Lidl als werkgever. Informatie over welke gegevens wij via deze website verzamelen en waarom wij dit doen kan je terugvinden via de volgende link.

1.6 Compliance – Meldregeling

Als je ons wilt informeren over mogelijke misstanden en/of onregelmatigheden door of ten opzichte van onze medewerkers (via onze meldregeling), kan je dit onder andere doen via ons online meldsysteem. Deze meldingen worden via een gecodeerde verbinding (https) verzonden en op een beveiligde server opgeslagen. Je IP-adres wordt niet opgeslagen. Je kunt ter afhandeling van je melding je naam en telefoonnummer of e-mailadres opgeven. Mocht je liever anoniem melden, dan kan dat ook. 
Alle meldingen (zowel via het online meldsysteem, als meldingen die zijn verstuurd naar ons compliance e-mailadres) zijn alleen toegankelijk voor de medewerkers die verantwoordelijk zijn voor de afhandeling van de melding (bijvoorbeeld de Compliance Officer of de Privacy Officer). Iedere melding wordt zorgvuldig behandeld en jouw gegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevensbescherming en nationale wet- en regelgeving op het gebied van bescherming van persoonsgegevens, waaronder de Uitvoeringswet AVG (UAVG).
 

 

2. Wat zijn cookies en van welke cookies maakt Lidl gebruik?

Op onze website maken wij gebruik van zogenaamde cookies. Wij hebben er een belang bij om onze website te optimaliseren. Cookies zijn kleine tekstbestanden die lokaal in het tussengeheugen van je internetbrowser en op je eigen computer, mobiele telefoon, tablet of ander apparaat worden opgeslagen, op het moment dat je onze website bezoekt. Cookies beschadigen jouw eindapparaat niet, bevatten geen virussen, Trojaanse paarden of andere malware. In de cookie wordt informatie opgeslagen die telkens in verband met het specifiek gebruik van het eindapparaat ontstaat. Dat betekent echter niet dat wij jou daardoor direct kunnen identificeren. Het gebruik van cookies dient enerzijds om het gebruik van ons aanbod voor jou te aangenamer te maken. Zo gebruiken wij zogenaamde session cookies om te herkennen dat jij bepaalde pagina's van onze website al hebt bezocht of dat je al bent ingelogd in je Lidl account. Deze cookies worden automatisch gewist nadat je onze website hebt verlaten. Daarnaast maken wij voor de gebruiksvriendelijkheid gebruik van tijdelijke cookies, die voor een bepaalde tijd op jouw eindapparaat worden opgeslagen. Wanneer je onze website opnieuw bezoekt om gebruik te maken van onze diensten, wordt automatisch herkend dat je ons al ooit hebt bezocht, welke gegevens je hebt ingevoerd, welke instellingen je hebt gebruikt en welke items je eventueel al in jouw winkelwagentje hebt geplaatst, zodat je deze acties niet opnieuw hoeft uit te voeren. 
 
Indien je een Lidl account hebt en bent ingelogd, wordt de informatie, die in de cookies is opgeslagen, ook bij jouw Lidl account opgeslagen. 
 
Anderzijds gebruiken we cookies om het gebruik van onze website statistisch bij te houden om ons aanbod te optimaliseren en om informatie te tonen die speciaal op jouw behoeften is afgestemd. Wanneer je terugkeert naar onze site stellen deze cookies ons in staat om automatisch te herkennen dat je al bij ons bent geweest. Deze cookies worden na een bepaalde tijd automatisch verwijderd. Cookies worden door de meeste browsers automatisch geaccepteerd. Je kunt jouw browser echter zo configureren dat er geen cookies op jouw computer worden opgeslagen of dat er altijd een bericht verschijnt voordat er nieuwe cookies worden geplaatst. Het volledig uitschakelen van cookies kan er echter toe leiden dat je niet alle functies van onze website kunt gebruiken. 

Functionele cookies 


Functionele cookies zijn technisch noodzakelijk om onze website goed te laten werken.
Met betrekking tot de Lidl webshop zijn dit onder andere cookies die ervoor zorgen dat:
  • wanneer je bent ingelogd, je dit ook blijft;
  • wij je de mogelijkheid kunnen aanbieden om inloggegevens op te slaan;
  • artikelen in je winkelwagentje bewaard blijven;
  • informatie die je invult op de verschillende pagina’s tijdens het afrekenen of bestellen onthouden wordt;
  • informatie wordt doorgegeven van de ene pagina aan de volgende pagina;
  • je veilig kunt winkelen op onze website;
  • je browserinstellingen worden uitgelezen, zodat onze website optimaal op je beeldscherm weergeven wordt.
Deze cookies zijn noodzakelijk om een goed werkende website aan te bieden, Wij hebben dan ook belang bij de plaatsing van deze cookies.

Analytische cookies: Google Analytics


Onze website maakt gebruik van Google Analytics. In opdracht van Lidl zal Google informatie gebruiken om je gebruik van de website te analyseren, om rapporten van de website-activiteiten samen te stellen en om andere met het gebruik van de website en van internet verbonden diensten aan Lidl te verlenen.
Lidl heeft een bewerkersovereenkomst gesloten met Google voor de verwerking van deze gegevens.


 
Wij maken gebruik van Remarketing met Google Analytics voor het genereren van gepersonaliseerde advertenties. Onze advertenties worden op websites door externe aanbieders, inclusief Google, geschakeld. Wij en externe aanbieders, inclusief Google, gebruiken cookies van eerste aanbieders (bijv. Google Analytics Cookies) in combinatie met cookies van externe aanbieders (bijv. DoubleClick-Cookies) om op basis van je eerdere bezoek aan onze website gericht reclame te maken, te optimaliseren en te schakelen. Wij gebruiken verslagen van Google Analytics over de prestaties volgens demografische kenmerken en belangstellingen. Daarnaast gebruiken wij de op de gepersonaliseerde advertenties van Google verkregen gegevens en bezoekersgegevens van externe aanbieders (bijv. leeftijd, geslacht, belangstellingen) in Google Analytics voor marketingdoeleinden en voor de continue verbetering van ons aanbod. Tegen de weergave van gepersonaliseerde reclamebanners door Google kun je via de volgende link bezwaar maken.


 
Op onze website maken wij gebruik van IP-anonimisering, zodat jouw IP-adres door Google binnen lidstaten van de Europese Unie of in andere EER verdragsstaten wordt verkort. Slechts in uitzonderingsgevallen wordt het volledige IP-adres naar een server van Google in de VS verzonden en pas daar verkort.
Wij gebruiken Google Analytics bovendien voor een apparatuuroverkoepelende analyse van bezoekersstromen. Een User-ID vormt hiervoor de basis. Wanneer je de apparatuuroverkoepelende analyse van bezoekerstromen niet wilt, heb je de mogelijkheid om dit in je klantenaccount onder “Mijn gegevens” -> “Persoonlijke gegevens” te deactiveren.
 
Na anonimisering van het IP-adres kunnen gegevens niet meer naar u worden herleid. De statistisch verwerkte gegevens worden in Google Analytics na 14 maande gewist. Rapporten op basis van Google Analytics bevatten geen persoonlijke referenties meer.

Social media cookies: Social PlugIns


Op deze website wordt gebruik gemaakt van Social PlugIns van Facebook, Google en Twitter. Deze plugins bieden je de mogelijkheid om inhoud van deze website te delen met jouw contacten. 
 
Door de integratie van deze plugins op onze website krijgen Facebook, Google en Twitter de informatie dat jouw IP-adres onze website heeft opgeroepen. Deze informatie wordt doorgestuurd als je de desbetreffende plugin aanklikt, waarmee je toestemming geeft voor het verzenden van deze informatie. Voor zover je bij de netwerken bent aangemeld, kunnen de netwerkaanbieders bovendien jouw bezoek aan onze website aan jouw netwerkaccount koppelen.
 
Voor een overzicht van de informatie die middels deze plugins worden verzameld, voor welk doel, de opslagtermijn en met welke partijen dit – voor zover relevant- verwijzen wij naar de verklaringen van de verschillende bovengenoemde partijen.

Vermarkten van onze producten en diensten

Wij gebruiken software van SAS Kameleoon, die de hieronder genoemde gegevens ook van u ontvangen en verwerken op onze instructie. Hiermee worden zogenaamde A/B tests en gepersonaliseerde web instellingen mogelijk gemaakt. Gedurende een A/B test worden verschillende versies van de websites gepresenteerd. Hiermee kan geanalyseerd worden hoe gebruikers op de verschillende websites versies navigeren. Als onderdeel van personalisatie kan de website op specifiek gedrag van de gebruiker worden aangepast. Onder bezoekersgedrag verstaan wij navigeren, tijdstip, acties met muis en verblijftijd. Afhankelijk van de navigatie, acties en tijd op de pagina worden bijhorende personalisaties van de website uitgevoerd ter verbetering van de websitestructuur en het vermarkten van onze producten en diensten. 
 
Voor de A/B-test en de web-personalisaties worden gedragsstatistieken door het gebruik van cookies (tekstbestanden die op uw computer worden opgeslagen) en tracking pixel (niet zichtbare grafieken die tijdens het openen van de website geladen worden) gemeten en anoniem geanalyseerd. Informatie met betrekking tot persoonsgegevens wordt door een ID nummer vervangen. Uw IP adres wordt door het verwijderen van de laatste drie cijfers verder geanonimiseerd. Noch Lidl Nederland noch SAS Kameleoon combineert het ID nummer met uw persoonsgegevens. U kunt op elk gewenst moment ervoor kiezen om niet aan A/B test en personalisaties deel te nemen door op de volgende link te klikken.  Wij hebben een belang bij de plaatsing van deze cookies, om de website en het gebruik van de website voor jou te optimaliseren.

Bewaartermijn en verwijderen of uitschakelen cookies


Over het algemeen worden de geplaatste cookies niet langer bewaard dan tot wanneer je jouw browser sluit. Bepaalde cookies blijven voor een langere tijd opgeslagen. Je kunt geplaatste cookies echter verwijderen door deze te verwijderen van je browser.
 
Daarnaast kun je het opslaan van cookies voorkomen door je browserinstellingen te wijzigen. Raadpleeg hiervoor de ‘Help’-functie in je browser. Wij maken je er echter op attent dat je in dat geval wellicht niet alle functies van deze website volledig kunt gebruiken.
 

 

3. Wat doen we met je gegevens?

Doorgifte aan andere Lidl entiteiten

Wij kunnen je persoonsgegevens doorgeven aan andere Lidl entiteiten en het kan ook voorkomen dat wij je gegevens delen met derden, vanwege een wettelijke verplichting (bv. door een gerechtelijk bevel of vonnis). Wij verstrekken in geen geval je persoonsgegevens aan derden ten behoeve van hun eigen marketingdoeleinden.
 

Doorgifte aan ontvangers buiten de EU / EER

Met uitzondering van de in punt 1.2 onder “Marketing” en punt 2 beschreven verwerkingen geven wij uw gegevens niet door aan ontvangers die buiten de Europese Unie of de Europese Economische Ruimte zijn gevestigd. Door de onder punt 1.2 onder “Marketing” en punt 2  vermelde verwerkingen vindt er een gegevensoverdracht plaats naar de servers van de door ons ingeschakelde aanbieders van tracking- of targeting-technologieën. Sommige van deze servers bevinden zich in de VS (meer details daarover vindt u in de betreffende informatie over de specifieke ontvangers). De gegevensoverdracht vindt plaats conform de beginselen van het zogenaamde Privacy Shield via de link: https://www.privacyshield.gov/welcome en conform de beginselen van de zogenaamde standaardcontractbepalingen van de EU-commissie via de link: http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:2010:039:0005:0018:DE:PDF
 

4. Jouw rechten: inzage, wijzigen, wissen, beperken, bezwaar, overdragen, indienen klacht

Om jouw privacy nog beter te kunnen waarborgen heb je een aantal rechten. Deze rechten worden kort nader toegelicht. Voor een uitgebreidere toelichting over je rechten raden we je aan de website van Autoriteit Persoonsgegevens te raadplegen.

Inzagerecht 

Je hebt het recht om inzage te krijgen in alle persoonsgegevens die Lidl van jou verwerkt. Via je eigen Lidl account in onze webshop heb je inzage in een groot deel van de over jou verwerkte persoonsgegevens. Heb je geen Lidl-account en/of wil je inzicht in alle persoonsgegevens die Lidl van je verwerkt, dan kun je ons dit kosteloos vragen. Mocht je vaker om inzicht willen vragen, dan kun je dit met redelijke tussenpozen doen. 

Recht op rectificatie

Constateer je vervolgens dat (middels je inzagerecht) jouw persoonsgegevens waarover wij beschikken niet kloppen of onvolledig zijn, dan kun je ons verzoeken om de gegevens aan te passen dan wel aan te vullen. Via je eigen Lidl-account kun je op ieder moment  deze gegevens snel en gemakkelijk wijzigen door te gaan naar ‘inloggegevens’ en te klikken op de menu-optie ‘account aanpassen’. Het kan voorkomen dat wij het niet eens zijn met de aanpassing of de aanvulling. In dat geval zullen wij je verzoek niet inwilligen. Wij zullen je hiervan op de hoogte brengen. 

Recht op gegevenswissing

Je kunt bij ons ook verzoeken om je persoonsgegevens volledig te verwijderen. Voor het verwijderen van je account kies je ‘inloggegevens’ en klik op de menu-optie ‘account verwijderen’, Dien dit verzoek bij ons in, dan gaan wij vervolgens voor je na of wij hiertoe verplicht zijn. In sommige gevallen zijn wij namelijk genoodzaakt jouw gegevens toch te bewaren. Wij brengen je hier natuurlijk van op de hoogte.

Recht op verwerkingsbeperking

De beperking van de verwerking houdt in dat wij moeten stoppen met het  verwerken van je persoonsgegevens. We moeten ze als het ware in limbo plaatsen. Je kunt in een aantal situaties hierom verzoeken. 
  • Wij hopen dat het niet zal gebeuren, maar worden wij het met elkaar niet eens over de uitkomst van je recht op rectificatie, dan kun je ons verzoeken om de verwerking te beperken. Wij zullen dan stoppen met het verwerken van deze persoonsgegevens, totdat we er met elkaar uit zijn. 
  • Je kunt ook gebruik maken van dit recht wanneer wij je gegevens behoren te wissen, maar je hebt liever dat wij de verwerking beperken. De keuze is aan jou. 
  • Mocht je de persoonsgegevens nodig hebben voor de instelling, uitoefening of onderbouwing van een rechtsvordering, maar wij staan op het punt deze gegevens te verwijderen, dan kun je ons verzoeken deze gegevens toch te bewaren, maar de verwerking te beperken. 
  • Wanneer je gebruik maakt van je recht op bezwaar, omdat je meent een zwaarder belang te hebben, kun je tegelijkertijd verzoeken om beperking. Wij stoppen de verwerking dan totdat we jou antwoord kunnen geven op wiens belang zwaarder weegt. 

Recht op bezwaar

Je kunt tegen de volgende verwerkingen bezwaar maken 1) Direct marketing, 2) verwerkingen gebaseerd op legitiem belang of algemeen belang en 3) verwerkingen m.b.t. wetenschappelijk of historisch onderzoek of statistische doeleinde. Alleen het recht op bezwaar t.b.v. direct marketing is absoluut. Wanneer je bezwaar maakt tegen direct marketing stoppen we direct met het verwerken van deze persoonsgegevens. Je kunt op de overige twee gronden alleen bezwaar maken als jij van mening bent dat in jouw specifieke geval jouw belangen zwaarder wegen. Geef ons bij het indienen van een verzoek dan ook gemotiveerd aan waarom het in jouw specifieke situatie van belang is dat we stoppen met de verwerking.

Recht op overdraagbaarheid van gegevens

Wanneer je persoonsgegevens door ons op een geautomatiseerde manier (systeem) worden verwerkt, jij ons de gegevens hebt verstrekt én als je hiervoor toestemming hebt gegeven, of we verwerken deze gegevens ter uitvoering van een overeenkomst, dan kun je ons verzoeken deze gegevens aan je over te dragen. Mocht je dit willen, kun je ons daarnaast ook verzoeken deze gegevens direct over te dragen aan een andere partij.

Recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens

Wij zetten ons te allen tijden in om jouw privacy te waarborgen. Merk je dat wij toch nog verbeterpunten hebben als het gaat om jouw privacy, dan horen wij dit graag van je. Wij hopen dan in overleg met jou tot een oplossing te kunnen komen. Pak je het liever op een andere manier aan, dan kun je er ook voor kiezen om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Zij zullen je dan verder helpen. 
 

6. Heb je nog vragen?

Heb je een algemene vraag/klacht, neem dan contact op met onze klantenservice via deze link: of via telefoonnummer: 020-7095039.
Mocht je vragen hebben over het verwerken van je persoonsgegevens door Lidl, dan kun je contact opnemen met de Functionaris Gegevensbescherming van Lidl Nederland GmbH via het postadres: Lidl Nederland GmbH, t.a.v. Functionaris Gegevensbescherming Postbus 198, 1270 AD Huizen en/of via het e-mailadres: gegevensbescherming@lidl.nl.  
 

7. Wijzigingen in de Privacy & Cookie Verklaring

Deze tekst en de hieruit voortvloeiende principes kunnen op elk moment door Lidl gewijzigd worden. Wij raden je om deze reden aan deze webpagina regelmatig te raadplegen.

Versie : juni 2018