Privacy & Cookie verklaring

Privacy & Cookie Verklaring Lidl Nederland GmbH

Hartelijk dank voor je bezoek aan onze website. Naast je een zo uitgebreid mogelijk aanbod op onze website te willen bieden, hechten wij veel waarde aan het waarborgen van jouw recht op privacy. Je persoonsgegevens worden door Lidl Nederland GmbH (hierna: Lidl) in overeenstemming met de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) en de Telecommunicatiewet verwerkt.

1. Welke persoonsgegevens ontvangen wij van jou en voor welk doel?

Wij verwerken verschillende gegevens van jou en voor verschillende doeleinden. Welke gegevens dit zijn en waarom wij deze verwerken wordt hieronder weergegeven.

Bestelling plaatsen als gast
In onze webshop kun je zonder account een bestelling plaatsen. We hebben alleen wel je e-mailadres nodig, zodat we je op de hoogte kunnen houden van je bestelling. Daarnaast hebben we de door jou opgegeven adresgegevens nodig om je bestelling af te kunnen leveren op het juiste adres.

Mijn Lidl-account
In onze webshop kun je een account aanmaken bij het plaatsen van je bestelling.  Door eenmalig jouw e-mailadres, een wachtwoord, je naw-gegevens en geboortedatum in te vullen, bespaar je tijd bij een volgende aankoop. Bij je volgende bestelling kun je inloggen en staan deze gegevens voor je klaar in je account.
Heb je een bestelling geplaatst, dan houden we in je Lidl-account bij wat de status van je bestelling is, zodat je deze kunt volgen via je account. In je account houden we voor jou ook je bestelgeschiedenis bij, zodat je deze kunt raadplegen.

Voor het registreren van een nieuw account vul je je e-mailadres en een wachtwoord in. Je e-mailadres en wachtwoord kun je voortaan gebruiken om mee in te loggen. Ben je je wachtwoord vergeten dan vragen wij je nogmaals je e-mailadres in te voeren en sturen wij je meteen een e-mail met een link om een nieuw wachtwoord aan te maken.

Leeftijdscontrole
Wij vragen bij een bestelling te allen tijde naar je geboortedatum. Je geboortedatum wordt gebruikt ter controle van je leeftijd. Het is in onze webshop slechts mogelijk om bestellingen te plaatsen vanaf 18 jaar en ouder.
Mocht je een bestelling plaatsen die alcoholische producten bevat, dan geldt bovendien  dat het wettelijk niet is toegestaan om aan jongeren onder de 18 jaar alcohol te verkopen en controleren wij op deze manier je leeftijd.

Verwerken & leveren bestelling
Ten behoeve van het verwerken en het leveren van je bestelling is het verwerken van je naam, adres, e-mailadres en betaalwijze noodzakelijk. Optioneel kun je jouw telefoonnummer doorgeven. Wij gebruiken het telefoonnummer alleen als het nodig is om met je in contact te komen over je bestelling.

DHL neemt de levering van je bestelling op zich. De levering kan op verschillende manieren geschieden. Je kunt er voor kiezen de bestelling op je eigen adres te laten bezorgen. Zodra de bestelling onderweg is, ontvang je een verzendbevestiging per e-mail, met een Track&Trace-nummer, zodat je jouw levering kunt volgen.
Een andere mogelijkheid is het opgeven van een alternatief adres. Dit adres zullen wij gebruiken voor de levering van je bestelling bij een door jou gekozen derde.
Daarnaast heb je de mogelijkheid om te kiezen voor een parcelshop/parcelstation- levering. Om je ervan op de hoogte te brengen als de levering is gearriveerd, gebruikt DHL je e–mailadres om je een e-mail te sturen.

Bij het niet nakomen van je betalingsverplichting en wanneer je in gebreke blijft met je betaling, kunnen wij je persoonsgegevens ter incasso doorsturen naar infoscore Nederland B.V.

Retourneren
Om je bestelde product(en) terug te sturen heb je een retourbon nodig. Je kunt de retourbon aanvragen via het contactformulier op onze website of door onze klantenservice te bellen. Om je de retourbon en het DHL-retourlabel toe te kunnen sturen hebben wij je e-mailadres nodig. Na ontvangst van je retour(en) in het Lidl- retourencentrum ontvang je een bevestiging per e-mail.  Mocht je de retourbon en het retourlabel niet af kunnen drukken, dan kun je dit doorgeven via het contactformulier en zullen wij je adresgegevens gebruiken om je de retourbon en het DHL-retourlaber hard-copy toe te sturen. Zodra we je retourzending ontvangen en verwerkt hebben gebruiken wij je e-mailadres om je een e-mail  te sturen ter bevestiging.

Bescherming van onze systemen
Ter bescherming van onze systemen en ter controle en voorkoming van misbruik of bedrog slaan wij van ieder bezoek van jou aan deze website toegangsgegevens in de vorm van logbestanden op. Deze logbestanden bestaan uit:

  • De website van waaruit je onze website oproept;
  • Het IP-adres;
  • Het tijdstip en de datum van toegang;
  • De aanvraag van de cliënt server;
  • De http-antwoordcode;
  • De overgedragen hoeveelheid data;
  • De informatie over de browser en het besturingssysteem welke je gebruikt.

Nieuwsbrief
Bij inschrijving voor onze nieuwsbrief ontvangen wij van jou je naam, e-mailadres en geboortedatum. Je e-mailadres is noodzakelijk voor het versturen van de nieuwsbrief. Je geboortedatum en naam vragen wij zodat we je kunnen feliciteren op je verjaardag middels een ‘verjaardags’-mail.
Wanneer je toestemming hebt gegeven voor ontvangst van onze nieuwsbrief, gebruiken wij je e-mailadres om je meerdere keren per week onze nieuwsbrief, met hierin informatie over  onze organisatie, producten, acties, prijsvragen en nieuws met betrekking tot ons filiaal-, online-, bloemen-, foto- en reisaanbod, toe te sturen.
Om je een zo relevant mogelijke nieuwsbrief te sturen koppelen wij jouw online surf-, lees- en koopgedrag, op onze eigen websites en andere online uitingen, aan de nieuwsbrief en stemmen we de inhoud hier op af.
Daarnaast kunnen wij voor onze statistieken zien of de mail geopend wordt en op welke advertenties uit de nieuwsbrief wordt geklikt. Na 180 dagen worden deze statistieken verwijderd.

Prijsvraag
Bij het meedoen aan een prijsvraag vragen wij van jou je naam, adres, e-mailadres en geboortedatum. Deze gegevens hebben wij nodig om je informatie over de uitslag van prijsvragen te sturen. Je geboortedatum hebben wij nodig ter controle, omdat het alleen toegestaan is om mee te doen aan onze prijsvragen wanneer je boven de 18 jaar bent.

Vragen & klachten
Wanneer je een vraag of klacht hebt kun je door middel van het contactformulier contact opnemen met onze afdeling Klantenservice. Je e-mailadres, of optioneel je adresgegevens, hebben wij nodig om contact met je op te kunnen nemen. Om je correct te kunnen adresseren is het voor ons handig om je geslacht en naam te weten. Bel je liever voor een vraag of klacht, dan zullen wij indien nodig de zojuist genoemde gegevens van je noteren, dan wel raadplegen in ons klantenbestand.

Ter afhandeling van vragen en klachten kan Lidl je persoonsgegevens die daarvoor noodzakelijk zijn verstrekken aan leveranciers of andere partijen (derden) waarmee Lidl samenwerkt. De verwerking van de persoonsgegevens door leveranciers en derde partijen, waar wij verantwoordelijk voor zijn, gebeurt volgens onze instructie. Deze derde partijen zijn gebonden aan onze privacy voorwaarden en de Nederlandse wet-, en regelgeving.

Marketing / verbetering van ons aanbod
Op deze website worden door zgn. Retargeting-technologieën van verschillende aanbieders gegevens over het surfgedrag van de websitebezoeker voor marketingdoeleinden, in geanonimiseerde vorm verzameld en in "cookie"-tekstbestanden op je computer opgeslagen. Daarbij wordt je surfgedrag aan de hand van een algoritme geanalyseerd.

Aansluitend kunnen gepersonaliseerde productaanbevelingen en voor jou interessante, gepersonaliseerde advertenties op andere websites worden weergegeven. Deze gegevens kunnen in geen geval worden gebruikt om je persoonlijk te identificeren. Mocht je echter geen gepersonaliseerde reclamebanner van de Lidl Onlineshop meer willen zien, dan kun je bezwaar maken tegen deze manier van verzamelen en opslaan van gegevens. Met een klik op de in iedere reclamebanner weergegeven knop (bijv. "i") kom je terecht op de betreffende website van de aanbieder. Daar wordt het systeem van de Retargeting-technologie opnieuw toegelicht en de mogelijkheid geboden om je daarvoor uit de schrijven ("Opt-out").
Bij uitschrijving wordt een zgn. "Opt-out" cookie op je computer opgeslagen, die de weergave van de reclamebanner van de betreffende aanbieder in de toekomst voorkomt. Let erop dat het alleen mogelijk is om je vanaf je computer uit te schrijven en het uitschrijven evt. bij iedere aanbieder moet geschieden, wanneer je in de toekomst helemaal geen gepersonaliseerde reclamebanners van de Lidl Onlineshop meer te zien wilt krijgen. Het is evenmin toegestaan om de "Opt-out"-cookies van jouw computer te wissen.

2. Wat zijn cookies en van welke cookies maakt Lidl gebruik?

Cookies zijn kleine tekstbestanden die lokaal in het tussengeheugen van je internetbrowser en op je eigen computer, mobiele telefoon, tablet of ander apparaat worden opgeslagen, op het moment dat je onze website bezoekt. Lidl maakt gebruik van functionele, analytische en social media cookies.

Functionele cookies
Functionele cookies zijn technisch noodzakelijk om onze website goed te laten werken.
Dit zijn o.a. cookies die ervoor zorgen dat:

  • wanneer je bent ingelogd, je dit ook blijft;
  • wij je de mogelijkheid kunnen aanbieden om inloggegevens op te slaan;
  • artikelen in je winkelwagentje bewaard blijven;
  • informatie die je invult op de verschillende pagina’s tijdens het afrekenen of bestellen onthouden wordt;
  • informatie wordt doorgegeven van de ene pagina aan de volgende pagina;
  • je veilig kunt winkelen op onze website;
  • je browserinstellingen worden uitgelezen, zodat onze website optimaal op je beeldscherm weergeven wordt.

Analytische cookies: Google Analytics
Onze website maakt gebruik van Google Analytics. In opdracht van Lidl zal Google informatie gebruiken om je gebruik van de website te analyseren, om rapporten van de website-activiteiten samen te stellen en om andere met het gebruik van de website en van internet verbonden diensten aan Lidl te verlenen.
Lidl heeft een bewerkersovereenkomst gesloten met Google voor de verwerking van deze gegevens.

Wij maken gebruik van Remarketing met Google Analytics voor het genereren van gepersonaliseerde advertenties. Onze advertenties worden op websites door externe aanbieders, inclusief Google, geschakeld. Wij en externe aanbieders, inclusief Google, gebruiken cookies van eerste aanbieders (bijv. Google Analytics Cookies) in combinatie met cookies van externe aanbieders (bijv. DoubleClick-Cookies) om op basis van je eerdere bezoek aan onze website gericht reclame te maken, te optimaliseren en te schakelen. Wij gebruiken verslagen van Google Analytics over de prestaties volgens demografische kenmerken en belangstellingen. Daarnaast gebruiken wij de op de gepersonaliseerde advertenties van Google verkregen gegevens en bezoekersgegevens van externe aanbieders (bijv. leeftijd, geslacht, belangstellingen) in Google Analytics voor marketingdoeleinden en voor de continue verbetering van ons aanbod. Tegen de weergave van gepersonaliseerde reclamebanners door Google kun je via de volgende link bezwaar maken.

Op onze website maken wij gebruik van IP-anonimisering, zodat jouw IP-adres door Google binnen lidstaten van de Europese Unie of in andere EER verdragsstaten wordt verkort. Slechts in uitzonderingsgevallen wordt het volledige IP-adres naar een server van Google in de VS verzonden en pas daar verkort.
Wij gebruiken Google Analytics bovendien voor een apparatuuroverkoepelende analyse van bezoekersstromen. Een User-ID vormt hiervoor de basis. Wanneer je de apparatuuroverkoepelende analyse van bezoekerstromen niet wilt, heeft u de mogelijkheid om dit in je klantenaccount onder “Mijn gegevens” -> “Persoonlijke gegevens” te deactiveren.

Social media cookies: Social PlugIns
Op deze website wordt gebruik gemaakt van Social PlugIns van Facebook, Google en Twitter. Deze plugins bieden je de mogelijkheid om inhoud van deze website te delen met je contacten. Door de integratie van deze plugins in onze website ontvangen Facebook, Google en Twitter de informatie dat jouw IP-adres de betreffende website van ons internetaanbod heeft opgeroepen, als je deze aanklikt. Voor zover je bij de netwerken bent aangemeld, kunnen de netwerkaanbieders bovendien je bezoek aan onze website aan je netwerkaccount toewijzen. Voor de cookies die de social media partijen plaatsen en de mogelijke data die zij hiermee verzamelen, verwijzen wij naar de verklaringen die deze partijen op hun eigen websites daarover geven.

Bewaartermijn en verwijderen of uitschakelen cookies
Over het algemeen worden de geplaatste cookies niet langer bewaard dan tot wanneer je jouw browser sluit. Bepaalde cookies blijven voor een langere tijd opgeslagen. Je kunt geplaatste cookies echter verwijderen door je browserinstellingen te wijzigen.
Daarnaast kun je ook het opslaan van cookies voorkomen door je browserinstellingen te wijzigen. Raadpleeg hiervoor de ‘Help’-functie in je browser. Wij maken je er echter op attent dat je in dat geval wellicht niet alle functies van deze website volledig kunt gebruiken.

3. Wat doen we met je gegevens?

Wij gebruiken de verstrekte persoonsgegevens alleen voor het doel zoals wij hierboven in hoofdstuk 1 hebben omschreven en waarvoor wij ze hebben verkregen. Zodra de persoonsgegevens niet meer nodig zijn voor het doel, zullen deze gegevens verwijderd worden, tenzij wij wettelijk verplicht zijn je gegevens langer te bewaren. In dat geval worden je gegevens voor de duur van deze wettelijke bewaartermijn bewaard.

Voor de afwikkeling van je bestelling kan Lidl jouw gegevens aan dienstverleners doorgeven (bv.  logistieke partners). Alle dienstverleners waarmee wij samenwerken zijn gebonden aan onze privacy voorwaarden en de Nederlandse wet-, en regelgeving. Ook zij zullen vertrouwelijk met jouw persoonsgegevens omgaan.
Wij kunnen je persoonsgegevens doorgeven aan andere Lidl entiteiten en het kan ook voorkomen dat wij je gegevens delen met derden, vanwege een wettelijke verplichting (bv. door een gerechtelijk bevel of vonnis). Wij verstrekken in geen geval je persoonsgegevens aan derden ten behoeve van hun eigen marketingdoeleinden.

4. Beveiliging

Wij hebben verscheidene technische en organisatorische maatregelen getroffen zodat je persoonsgegevens optimaal beveiligd zijn tegen verlies en onrechtmatig gebruik. Wanneer wij je persoonsgegevens over dragen aan derden, zullen wij er te allen tijden zorg voor dragen dat ook deze derden je persoonsgegevens optimaal beveiligen.

5. Jouw rechten: inzage, wijzigen, blokkeren

Via je eigen Lidl-account heb je inzage in een groot deel van de over jou verwerkte persoonsgegevens. Op ieder moment kun je deze gegevens snel en gemakkelijk wijzigen. Daarnaast kun je deze account gegevens ook op ieder moment verwijderen. Voor het verwijderen van je account kies je “inloggegevens” en klik op de menu-optie “account verwijderen”.

Wil je inzicht in alle persoonsgegevens die Lidl van je verwerkt, dan kun je ons dit kosteloos vragen. Mocht je vaker om inzicht willen vragen, dan kun je dit met redelijke tussenpozen doen. Ook kun je ons verzoeken jouw persoonsgegevens te wijzigen (verbeteren) en/of te blokkeren. Hiervoor kun je per e-mail of schriftelijk contact opnemen met onze Privacy Officer. Hoe je contact met onze Privacy Officer op kunt nemen, staat onderaan vermeldt.

Indien wij toestemming hebben gevraagd voor de verwerking van je persoonsgegevens, dan kun je deze toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens op elk gewenst moment intrekken. Je gegevens worden vanaf het moment van intrekken van je toestemming door ons geblokkeerd.

Als je je hebt ingeschreven voor het ontvangen van de nieuwsbrief, is afmelding hiervoor op ieder moment mogelijk. Afmelden is mogelijk middels de afmeldlink onderaan elke nieuwsbrief of via de volgende link: http://www.lidl.nl/nl/Nieuwsbrief-afmelden.htm.

7. Wijzigingen in de Privacy & Cookie Verklaring

Deze tekst en de hieruit voortvloeiende principes kunnen op elk moment door Lidl gewijzigd worden. Wij raden je om deze reden aan deze webpagina regelmatig te raadplegen.

8. Heb je nog vragen?

Mocht je verdere vragen hebben over het verwerken van je persoonsgegevens door Lidl, dan kun je deze vragen stellen  aan onze Privacy Officer.
Je kunt contact opnemen met onze Privacy Officer via het postadres: Lidl Nederland GmbH, t.a.v. Privacy Officer, Postbus 198, 1270 AD Huizen en/of via het e-mailadres: gegevensbescherming@lidl.nl *

Dit email adres is slechts bestemd voor vragen met betrekking tot bescherming van uw persoonsgegevens / privacy. Heb je een algemene vraag/klacht neem dan contact op met onze Klantenservice, via 020-7095039.

Versie : juni 2016